Webwinkels

Het ondernemersverhaal van het kledingmerk Vercate

Geen kennis, geen connecties. Ze verdiepten zich in alle verschillende materialen, pasvormen en keurmerken en startten een zoektocht naar leveranciers, over de hele wereld. Het ondernemersverhaal van Jan-Jaap ten Cate (24) en Rowdy Verkroost (29) over hun strijkvrije Vercate-overhemden.

“Niemand heeft zin om te strijken”, zegt Jan-Jaap tijdens het vertellen over hoe hij en Rowdy Verkroost op het idee kwamen voor hun kleding. Zij moesten altijd in net gestreken kleding op hun bijbaan in een woonwinkel verschijnen, maar dat kost tijd. Daarom kozen zij om zich te verdiepen in strijkvrije overhemden. ,,Die moesten meteen duurzaam”, zegt hij. ,,Want we willen ook ons steentje bijdragen aan het milieu.”

Dat is gemakkelijker bedacht dan gedaan: ,,We hadden geen kennis en geen connecties. We hebben onszelf verdiept in alle verschillende materialen, pasvormen en keurmerken. Daarna gingen we op zoek naar leveranciers over de hele wereld. We hebben veel uitgeprobeerd tot we tevreden waren met het eindproduct. In het begin was de kwaliteit nog niet zo goed, we hadden wel duizend mislukte samples. Maar met de producten die we nu laten keuren door het keurmerk OEKO-TEX zijn wij heel tevreden”.

De afgelopen 4 jaar hebben Jan-Jaap en Rowdy het gehele bedrijf gebootstrapt tot een groot herenkleding merk dat niet meer weg te denken is uit Nederland en België. Naast hun webshop is Vercate verkrijgbaar op veel grote marktplaatsen in Europa, waardoor het merk kan groeien. We zijn 4 jaar geleden begonnen met één shirt en inmiddels is de collectie uitgebreid naar meer dan 50 producten. Hoewel de collectie is uitgebreid van strijkvrije overhemden naar nu ook poloshirts, blijft de focus liggen op duurzame strijkvrije kleding voor heren gemaakt van extreem hoge kwaliteit. Dit zodat het shirt een langere levensduur heeft dan gemiddeld.

Volgend jaar willen we de markt in Europa verder veroveren en meer samenwerken met retailers, vertelt Jan-Jaap over de toekomstplannen van Vercate.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *