Webwinkels

Hoe krijg je een strak, eigentijds huis met houten meubels?

Wij geven je informatie over hoe je de meest stijlvolle interieurs kunt creëren wanneer je houdt van een strak design en de warmte van houten meubelen. Dit artikel bevat tips voor het kiezen van uw meubels, kleur en inrichting. Wij geven ook gedetailleerde informatie over de verschillende soorten houten meubelen en afwerkingen.

Rommel uit het zicht

Ruim om te beginnen je huis op door alle rommel weg te halen. Gooi spullen weg die je al jaren hebt, en zoek een meubels die ruimte biedt voor spullen. In dressoirs, tv-meubels en salontafels met lades kun je heel wat spullen opbergen maar alsnog binnen handbereik houden. Kies meubels die hun functie maximaliseren. In een lege kamer kun je makkelijker je nieuwe interieur inbeelden

Welke meubels kies je?

Wil je de strakke look in je woonkamer houden kies dan voor meubels met strakke, vierkante vormen. Zoveel mogelijk greeploze deurtjes en lades (bijvoorbeeld Push-to-open) en ga voor rechte lijnen.

Je hebt meubels nodig die optisch minder ruimte innemen in de woonkamer. Ga voor een open onderstel met dunne poten. Of nog beter. Hangende (zweef) meubels zoals een zwevend tv-meubel of dressoir van hout. Zelfs kleine woonkamers lijken ruimer en hangende kasten en tv meubels van hout zijn ook nog eens makkelijk in onderhoud. Je kunt makkelijk het meubel schoonmaken. Zowel de onderkant, boven en de zijkanten.

Welke houtsoorten kies je?

Eiken:

Eiken meubels zijn van nature wat lichter van kleur. In een strak interieur past dit perfect. Eiken meubelen worden al eeuwenlang gebruikt als een mooi en sterk materiaal. Het wordt gebruikt voor het maken van kasten, tafels en andere soorten meubels. Er bestaan vandaag veel soorten eiken meubelen. Het omvat eiken kasten, tafels, stoelen, keukenkasten, bed frames, kasten, dressoirs, opbergdozen, boekenkasten, enz. De meeste eiken meubelen zijn handgemaakt met unieke stijlen en ontwerpen. Het is duurzaam en kan lange tijd meegaan. Het zorgt ook voor een ontspannen sfeer in huis en op kantoor. Omdat eiken niet heel zwaar is wordt deze materiaalsoort ook veel gebruikt bij zwevende tv meubels.

MDF:

Meubelen van MDF (Medium Density Fibreboard) zijn de meest populaire keuze geworden van interieurontwerpers omdat ze betaalbaarder zijn dan hout. MDF is ook makkelijk te bewerken. Het is echter wel gevoelig voor beschadigingen. Een afgewerkt MDF meubel is lastiger te herstellen dan een massief houten meubel

Walnoothout:

Walnoot is een uitstekend hardhout voor meubelen. Het is een houtsoort met een gemiddelde dichtheid, wat betekent dat het qua dichtheid dicht bij mahonie staat, maar lichter is. Daardoor is het gemakkelijk te bewerken en te schilderen. Omdat notenhout een dichte houtsoort is, is het van nature bestand tegen waterabsorptie. Dit maakt het een perfecte keuze voor vochtige klimaten. Walnoothout is wel donker van kleur. Het wil daarom perfect in ruime en lichte kamers maar in kleinere kamers en donkere omgevingen kun je beter voor een eiken meubel gaan.

Of je nu van plan bent uw huis opnieuw in te richten of helemaal opnieuw te bouwen, het kiezen van de juiste stijl voor uw huis kan ontmoedigend zijn. Het kan gemakkelijk zijn om te beginnen met het grote plaatje en de kleine details te vergeten. Laat dit niet gebeuren! Denk na over elk onderdeel van je kamer en zorg ervoor dat het past bij de stijl waar je voor gaat.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *