Webwinkels

Nachtlichtjes en Slaaplampjes

Bedlampje voor baby’s en kinderen voor een betere nachtrust

Vaak hebben baby’s en peuters moeite met inslapen nadat ze in bed zijn gelegd. Door de schemering of het donker gaat de fantasie soms op hol en worden ze wat angstig. Daarom vragen veel kinderen de deur op een kiertje te laten. Alleen in hun kamer horen ze ook alle geluiden in en rond het huis goed. Een prettige oplossing is een nachtlicht. Slaaplampjes geven warm en vriendelijk licht. Het nachtlicht heeft een kalmerend effect, de angst verdwijnt en uw kindje valt rustig in slaap.

Wat voor nachtlampjes zijn er eigenlijk?

– Voor het stopcontact: Bijna iedereen kent wel het nachtlampje dat in het stopcontact wordt gestoken. Hij brandt de hele nacht en geeft pas geen licht meer als hij uit het stopcontact wordt gehaald.
– Nachtlampjesprojector: Deze nachtlampjes zijn erg populair omdat ze prachtige sterren projecteren op de muur of het plafond. Vaak werken ze op batterijen of zijn ze oplaadbaar. Ze kunnen overal in de kamer worden geplaatst en zijn niet afhankelijk van een stopcontact in de buurt van het bed.
– Mobiele nachtlampjes: Deze hoeven niet in het stopcontact en kunnen gemakkelijk worden verplaatst. Ze worden gevoed door batterijen of kunnen worden opgeladen via USB. De lampjes kunnen dus overal in de kinderkamer worden geplaatst en zorgen voor zacht, vriendelijk licht dat de slaap bevordert.
– Wandlamp: Er zijn ook modellen die aan de wand kunnen worden bevestigd. Deze moeten echter in de buurt van een stopcontact worden geplaatst en kunnen niet gemakkelijk worden verplaatst. Ze zijn verkrijgbaar in prachtige ontwerpen en vormen een mooie aanvulling op de inrichting van de kinderkamer of de babykamer.

Dus hoe vind je het beste bedlampje voor jou dreumes?
Er zijn zo veel verschillende mooie nachtlampjes verkrijgbaar dat het zinvol is de volgende punten in overweging te nemen voordat u er een of meer voor uw kind koopt.
– Kleur van het licht: Zorg ervoor dat het nachtlampje warme tinten heeft en niet te fel schijnt. Rode en oranje lichten zijn het beste om in slaap te komen. Wit en blauw licht moet worden vermeden omdat het de slaap verstoort. Het effect dat je wilt bereiken met een nachtlampje is verpest.
– Bijna alle lampen maken gebruik van LED-verlichting. LED-lampen worden niet heet en zijn daarom veilig in het gebruik. Zelfs als je ze lang aan wilt laten. Bovendien zijn LED-lampen zeer zuinig en dus milieuvriendelijk.
– Timer – Er zijn ook veel lampen met een automatische timer. Dit is erg praktisch als u het licht niet de hele nacht wilt laten branden. Je kunt het licht 15 of 30 minuten laten branden. Let op hoeveel functies de timer heeft voor elke lamp.
– En dan zijn er nog mooie nachtlampjes met muziek. Ze maken niet alleen licht, maar ook muziek. Uw kind zal zeker comfortabel in slaap vallen. Sommige kunnen ook hartslag geluiden maken. Dit werkt vaak goed bij kleine baby’s. Ze zijn nog gewend aan de geluiden van de zwangerschap en zullen in slaap vallen met de harttonen.
Het is goed als uw kind goed kan slapen, zodat mama en papa ook goed kunnen slapen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *