B2B

Wat is het nut van een responsive website?

Met een responsive website maak jij de ervaring van de bezoeker van je site optimaal op elk moment. Of je bezoeker nu op zijn/haar laptop kijkt, op zijn/haar telefoon of op zijn/haar tablet. Jouw website ziet er altijd goed uit. Dat is zeker nu mensen steeds vaker hun smartphone gebruiken voor het surfen op internet van groot belang. Hoe beter de beleving van de klant, hoe langer de klant op je pagina wil blijven en gaat doorklikken. Niks zo vervelend als kijken met je smartphone op een pagina die bijna niet te lezen is op een klein scherm of waar het menu niet functioneert omdat de halve pagina van je scherm valt en niet zichtbaar is. 

Wat is een adaptive website

Een responsive website, ook wel adaptive website genoemd, wil niet meer zeggen dan dat je webpagina’s zich automatisch aanpassen aan het scherm waarop je bezoeker je website bekijkt. Het maakt niet uit of dat een computer is, of een smartphone of een tablet. De website past de lay out automatisch aan aan de resolutie van het beeldscherm. Zo krijgt je bezoeker altijd de meest optimale beleving en functionaliteit bij het bezoeken van je website.

Waarom zou ik mijn website responsive maken?

De tijd dat mensen alleen vanaf hun laptop of desktop een website bezoeken is voorbij. Inmiddels wijzen cijfers uit dat anno 2022 zelfs de meeste websites bezocht worden op een smartphone of tablet. Dat vraagt aanpassingen aan de tijd en aan je site. Een website die gebouwd is voor een desktop ervaring gaat simpelweg de mist in bij een mobiele ervaring. Dan valt er veel waardevolle informatie van het scherm en daarmee verlies je bezoekers. Kort gezegd, in deze tijd is het een must om je website responsive te maken. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.

Meer bezoekers met een adaptive website

Onderzoek wijst uit dat met een responsive website je web bezoek stijgt. Simpelweg omdat je website goed functioneert op mobiel krijg je meer bezoekers. Daarnaast zijn die bezoekers ook geneigd om langer te blijven en door te klikken als de website op mobiel goed functioneert.

Optimaal gebruiksgemak met een responsive website

Met een adaptive webdesign ben je er zeker van dat je website op alle apparaten en devices goed functioneert. Dat geeft een perfecte klantbeleving en laat zien dat je een professionele partij bent. Je laat zien dat je je bezoekers serieus neemt en moeite doet om hun beleving op jouw site de moeite waard te maken.

Pluspunten op Google

Google heeft klantbeleving hoog in het vaandel staan, ze willen bezoekers een geweldige ervaring bieden en belonen websites die daar aandacht aan besteden. Met een responsive website scoor je hoger op Google en hoe hoger je ranking op Google en andere search engines hoe meer bezoekers je aantrekt. En door je adaptive design blijven de bezoekers ook nog eens langer. Dat is precies wat je wilt. Veel bezoekers die lang blijven en zin hebben om bij je te kopen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *